Емоционален баланс

Всеки ден сме изправени пред различни предизвикателства. Животът често ни поднася изненади – приятни или не съвсем. Ежедневието ни е стресово и напрегнато. Притискат ни срокове, затрупани сме със задачи. За капак децата са болни. Да, ние жените умеем доста добре да правим по няколко неща едновременно, при това със завидна лекота.

Но нека си признаем, рано или късно идва момента, когато тялото ни казва „стоп“ по най-различни изненадващи начини като главоболие, мигрена, нервност, напрежение, дискомфорт в храносмилането, покачване на тегло, и още, и още….

В стремежа си да се справим с всички задачи перфектно, да обърнем внимание на децата и семейството си, често забравяме за себе си. Лягаме си изморени вечер и се събуждаме изморени на сутринта. Подлагаме тялото и ума си на изключителен стрес. А когато сме под стрес, тялото ни е в ситуция на бий се или бягай или казано по друг начин тялото ни се стреми да оцелее на момента като дава всичко от себе си на максимум. Разбира се, това състояние не може да продължава вечно и рано или късно идва момента, когато тялото ни казва „стоп“.

Картината се допълва с проблеми със съня, недоспиване, диети, безразборно хранене и дефицити на различни хранителни вещества, витамини и минерали и т.н.

Време е да се погрижите за себе си по един изцяло натурален начин – с етеричните масла dōTERRA.

 Етерични масла при емоционални проблеми

Възможно ли е въобще да върнем баланса в тялото си, но и в ежедневието си? Как и кои етерични масла могат да ни помогнат за това?