Етерични масла за имунитет за деца над 2 г.

Wild Orange/ Lemon

Цитрусовите масла са истински извор на свежест и с изключителни пречистващи въздуха и тялото свойства. Освен това техният аромат е толкова топъл, свеж, ярък и ободряващ, че съм абсолютно сигурна, че ще се хареса на всяко дете. Няма как да не се усмихнеш, когато вдъхнеш от аромата на Див портокал.

Цитрусите са толкова ободряващи, с изключително положителен емоционален ефект, защото имат способността да зареждат с енергия, а кой не иска малко повече енергия, когато е отпаднал и не се чувства добре. Също така намаляват тревожността и стреса, просто защото ни правят щастливи. Ако детето ви има гадене, Дивият портокал или Лимонът са чудесни масла за дифузиране.

Цитрусите може да дифузирате през деня или вечер, когато се приберете от работа за превенция и пречистващ ефект на въздуха удома, за подкрепа на имунната система, в бленд с Тамян или с Чаено дърво.

Lavender

Лавандулата – обичам да казвам, че това е маслото на майките и бебетата, но всъщност това е едно масло, които препоръчвам да има във всеки дом, защото има безброй приложения. Когато става въпрос за подкрепа на имунната система, Лавандулата работи на няколко фронта. Има пречистващ въздуха ефект за превенция. Подпомага имунната система като подпомага дишането, нослето, успокоява респираторната система. Лавандулата балансира емоциите и намалява тревожността. Когато децата не се чувстват добре, родителите също не се чувстват добре, тревожат се, дори се ядосват, защото ще се наложи пак да отсъстват от работа. Лавандулата ще помогне на всички фронтове.

Ако са налице симптоми като дискомфорт в мускулите, главата, течащо носле, Лавандулата е чудесен избор. Чудесна идея преди лягане е смес от 5-6 капки Лавандула в 30 мл. базово масло или крем/лосион без аромат (Дотера има такъв) за масаж на тези части от тялото, които имат нужда или в които се усеща болезненост и схващане.

Frankincense

Тамянът е едно наистина изключително етерично масло. Не случайно се нарича Царят на маслата. Тамянът е чудесно масло за дифузер, защото пречиства въздуха, подпомага дишането, запушения нос и има успокояващ ефект. Тамянът е истински подарък за всяка клетка, орган и система в човешкото тяло. Той е чудесно масло в блендове за превенция през преходните и студения сезон, когато предизвикателствата пред имунната система са по-чести.

Освен това Тамянът действа като вълшебна пръчица за балансиране на емоциите и намаляване на тревожността, напрежението. Когато неразположението е съпроводено от мускулни напрежение или главоболие, Тамянът идва на помощ, защото има успокояващ и релаксиращ мускулатурата ефект. Това способства да спите по-добре и намалява чистити дишахелни пътища през нощта.

Oregano

Риганът е много популярно етерично масло. Той е силно и наистина ефективно масло, особено когато става дума за сезонните предизвикателства през зимата. Заедно с етеричното масло от Мащерка се използват за подкрепа на респираторната система и сравнително по-сериозни състояния. Риганът е горещо етерично масло, затова трябва да се разрежда изключително внимателно. Винаги внимавай и разреждай това масло двойно и дори тройно повече от стандартното.

OnGuard

Когато става дума за имунитет, първата ми мисъл винаги е On Guard. Този бленд съдържа етерични масла от див портокал, канела, карамфил, евкалипт и розмарин. OnGuard e специално създаден за подкрепа и защита на имунната система. Никога не оставам без този бленд удома. Използвам го за превенция в дифузера, използвам го за мазане на малкото ми дете преди детска градина, след детска градина и вечер преди лягане, използвам го като натурален спрей за почистване на ръцете, когато сме навън. Това е едно от най-използваните етерични масла удома.

Air (Breathe)

Вторият най-използван бленд удома е Air. Използвам го, когато трябва да облекча респираторната система, детето има запушен или течащ нос. Този бленд съдържа маслата от Дафинов лист, Евкалипт, Мента, Чаено дърво, Лимон, Кардамон, Равинтсара и Равенсара. Използвам в дифузера, както и разреждам с базово масло и прилагам върху гръбчето, за да облекча дишането.

Melaleuca (Tea Tree)

С какво още бих заредила своята домашна натурална аптечка? Чаено дърво – изключително масло с множество разнообразни свойства, но тук то е заради способността му да действа отлично при течащо носле за най-малките, при които не можем да ползваме Мента или Евкалипт, любимо масло за подпомагане на имунната система. Използвам както в дифузер, така и в блендове за мазане. Комбинирам с Тамян в мехлем за зоната на синусите.

DigestZen (ZenGest)

Понякога сезонните неразположения протичат както с прояви на респираторната система, така и с неприятни проблеми със стомахчето. Дигестзен е бленд, който използвам при различни храносмилателни проблеми като разреждам добре и прилагам с много нежен масаж върху коремчето. Подуване, преяждане, дискомфорт, запек или друг дискомфорт бързо се облекчават от този бленд.

Как използвам етеричните масла?

Запознайте се подробно с правилата за употреба на етеричното масло, което ще използвате за вашето дете. Не всички етерични масла се разреждат еднакво. Не всички етерични масла могат да се употребяват за всичко деца. Прочетете внимателно и се съобразявайте с инструкциите за употреба на етикета.

Подробна информация за Ароматната и Локална употреба на етеричните масла за деца, прочетете ТУК.

Как да използвате?

В инхалер за нос: 5-8 капки
В дифузер: 2-5 капки в 100-150 мл. вода
Върху стъпалата и гръбчето или тила: разредено според възрастта
Върху завивки, играчка, пижама: под формата на спрей
Във вана преди лягане – 1-2 капки в 5 мл. базово масло във водата на ваничката

Винаги правете тест преди първа употреба

Не забравяйте да тествате вашето дете пред първа употреба на какъвто и да е крем, масло, шампоан и т.н.

Не всички масла са еднакви

За своето семейство аз избирам етеричните масла dōTERRA. Ето защо!

Без пълнители
Без синтетични добавки
Без токсини
Без пестициди
Без химически субстанции
Без ГМО
С гарантиран произход
Отглеждани в оптимална среда
Набрани в най-подходящия момент
Дестилирани с внимателно контролиран процес на екстракция
Извлечени на подходяща температура
Извлечени при точно спазване на необходимото време
Тествани за чистота на всеки етап
Тествани от учени в независима лаборатория
100% чисти етерични масла
Без неефективни и вредни съставки смесени с маслата
CPTG QualityTesting
Kosher сертифицирани
Внимавай какво слагаш върху кожата на своето дете! Тя е най-големия орган в човешкото тяло. Качеството и чистота на етеричните масла са от ключова важност, за да получиш желания ефект. Подхождай към избора на етеричните масла сериозно, защото не всичко, което ухае на лавандула е натурално. Химията е навсякъде около нас и на пазара можеш да намериш много „етерични“ масла, в които няма нито капка етерично масло. И разбира се, няма да получиш желания ефект.

Виж повече за dōTERRA и CPTG тестовете на етеричните масла лично от д-р Дейвид Хил в това видео.