Етерични масла за имунитет за деца под 2 г.

Wild Orange/ Lemon

Цитрусовите масла са истински извор на свежест и с изключителни пречистващи въздуха и тялото свойства. Освен това техният аромат е толкова топъл, свеж, ярък и ободряващ, че съм абсолютно сигурна, че ще се хареса на всяко дете.

Цитрусите са толкова ободряващи, с изключително положителен емоционален ефект, защото имат способността да зареждат с енергия, а кой не иска малко повече енергия, когато е отпаднал и не се чувства добре. Ако детенцето ви има гадене, вкл. и при движение, Дивият портокал или Лимонът са чудесни масла за дифузиране.

Цитрусите може да дифузирате през деня или вечер, когато се приберете от работа за превенция и пречистващ ефект на въздуха удома, за подкрепа на имунната и респираторната система, в бленд с Тамян или с Чаено дърво.

Lavender

Лавандулата – обичам да казвам, че това е маслото на майките и бебетата, но всъщност това е едно масло, които препоръчвам да има във всеки дом, защото има безброй приложения. Когато става въпрос за подкрепа на имунната система, Лавандулата работи на няколко фронта. Има пречистващ въздуха ефект за превенция. Подпомага имунната система и чистото дишане,  течащото носле. Лавандулата балансира и намалява тревожността на детето, помага на детето с лош сън, както и при често събуждане през нощта. Когато децата са изправени пред предизвикателствата на есенно-зимния сезон и не се чувстват добре, родителите също не се чувстват добре, тревожат се, дори се ядосват, защото ще се наложи пак да отсъстват от работа. Лавандулата ще помогне на всички фронтове.

Чудесна идея преди лягане е смес от 3-4 капки Лавандула в 30 мл. базово масло или крем/лосион без аромат (Дотера има такъв) за масаж на тези често от тялото, които имат нужда – гръбче, коремче, стъпалца.

Frankincense

Тамянът е едно наистина изключително етерично масло. Не случайно се наричя Царят на маслата. Тамянът е чудесно масло за дифузер, защото пречиства въздуха, подпомага дихателната система и нослето и има успокояващ ефект. Той е чудесно масло в блендове за превенция през преходните и студения сезон, когато предизвикателствата пред имунната система са по-чести. Тамянът идва на помощ, защото има успокояващ ефект, способства за по-добър сън и подпомага респираторната система и чистите дихателни пътища.

Melaleuca (Tea Tree)

С какво още бих заредила своята домашна натурална аптечка? Чаено дърво – изключително масло с множество разнообразни свойства, но тук то е заради способността му да действа отлично в помощ на имунната система, течащото носле и като заместител на Мента и Евкалипт, които не можем да използваме при малки деца. Използвам най-често в дифузер, така и в блендове за мазане.

Roman Chamomile

Римската лайка е изключително масло за най-малките. Успокоява коремчето, нослето и респираторната система и е изключително нежна към детето. Използвам винаги, когато има дискомфорт или сухота на респираторната система например, защото много добре успокоява.

Как използвам етеричните масла?

Запознайте се подробно с правилата за употреба на етеричното масло, което ще използвате за вашето дете. Не всички етерични масла се разреждат еднакво. Не всички етерични масла могат да се употребяват за деца. Прочетете внимателно и се съобразявайте с инструкциите за употреба на етикета. Подробна информация за Ароматната и Локална употреба на етеричните масла за деца, прочетете ТУК.

Как да използвате?

В дифузер: 1-2 капки в 100-150 мл. вода
Върху стъпалата и гръбчето или тила: разредено според възрастта
Във вана преди лягане – 1-2 капки в 5 мл. базово масло във водата на ваничката

Винаги правете тест преди първа употреба

Не забравяйте да тествате вашето дете пред първа употреба на какъвто и да е крем, масло, шампоан и т.н.

Винаги се консултирайте с вашия личен лекар и с квалифициран специалист с опит в използването на етерична масла за деца.

Не всички масла са еднакви

За своето семейство аз избирам етеричните масла dōTERRA. Ето защо!

Без пълнители
Без синтетични добавки
Без токсини
Без пестициди
Без химически субстанции
Без ГМО
С гарантиран произход
Отглеждани в оптимална среда
Набрани в най-подходящия момент
Дестилирани с внимателно контролиран процес на екстракция
Извлечени на подходяща температура
Извлечени при точно спазване на необходимото време
Тествани за чистота на всеки етап
Тествани от учени в независима лаборатория
100% чисти етерични масла
Без неефективни и вредни съставки смесени с маслата
CPTG QualityTesting
Kosher сертифицирани
Внимавай какво слагаш върху кожата на своето дете! Тя е най-големия орган в човешкото тяло. Качеството и чистота на етеричните масла са от ключова важност, за да получиш желания ефект. Подхождай към избора на етеричните масла сериозно, защото не всичко, което ухае на лавандула е натурално. Химията е навсякъде около нас и на пазара можеш да намериш много „етерични“ масла, в които няма нито капка етерично масло. И разбира се, няма да получиш желания ефект.

Виж повече за dōTERRA и CPTG тестовете на етеричните масла лично от д-р Дейвид Хил в това видео.