Етерични масла за стомашни проблеми

DigestZen (ZenGest)

Понякога децата имат проблеми със стомахчето. Те могат да бъдат твърде различни като запек, дискомфорт, подуване и т.н. Всеки стомашен дискомфорт трябва да бъде консултиран с лекар, независимо от възрастта на детето. За моето семейство най-често използвам бленда DigestZen, който е смес от няколко етерични масла, традиционно използвани за подобряване на храносмилането и стомашно-чревни дискомфорт като Копър, Анасон, Мента, Джинджифил, Кориандър, Естрагон и Кимион. Дигестзен е бленд, който използвам при различни храносмилателни проблеми като разреждам добре и прилагам с много нежен масаж върху коремчето.

Lavender

Лавандулата – обичам да казвам, че това е маслото на майките и бебетата, но всъщност това е едно масло, които препоръчвам да има във всеки дом, защото има безброй приложения. Лавандулата има успокояващ коремчето ефект и е чудесна при храносмилателни проблеми. Нанася се локално в зоната на коремчето и около пъпа.

Roman Chamomile

Римската лайка е изключително масло за най-малките. Успокоява коремчето и е изключително нежна към детето. Използвам винаги, когато има дискомфорт, подуто коремче, преяждане, защото много добре успокоява.

Как използвам етеричните масла?

Запознайте се подробно с правилата за употреба на етеричното масло, което ще използвате за вашето дете. Не всички етерични масла се разреждат еднакво. Не всички етерични масла могат да се употребяват за деца. Прочетете внимателно и се съобразявайте с инструкциите за употреба на етикета. Подробна информация за Ароматната и Локална употреба на етеричните масла за деца, прочетете ТУК.

Как да използвате?

В инхалер за нос: 5-8 капки
В дифузер: 2-5 капки в 100-150 мл. вода
Върху коремчето: разредено с базово масло според възрастта

Винаги правете тест преди първа употреба

Не забравяйте да тествате вашето дете пред първа употреба на какъвто и да е крем, масло, шампоан и т.н.
Винаги се консултирайте с вашия личен лекар, когато детето ви не се чувства добре. Изберете най-подходящото етерично масло в конкретния случай като се доверите на квалифициран специалист с опит в ароматерапията.

Не всички масла са еднакви

За своето семейство аз избирам етеричните масла dōTERRA. Ето защо!

Без пълнители
Без синтетични добавки
Без токсини
Без пестициди
Без химически субстанции
Без ГМО
С гарантиран произход
Отглеждани в оптимална среда
Набрани в най-подходящия момент
Дестилирани с внимателно контролиран процес на екстракция
Извлечени на подходяща температура
Извлечени при точно спазване на необходимото време
Тествани за чистота на всеки етап
Тествани от учени в независима лаборатория
100% чисти етерични масла
Без неефективни и вредни съставки смесени с маслата
CPTG QualityTesting
Kosher сертифицирани
Внимавай какво слагаш върху кожата на своето дете! Тя е най-големия орган в човешкото тяло. Качеството и чистота на етеричните масла са от ключова важност, за да получиш желания терапевтичен ефект. Подхождай към избора на етеричните масла сериозно, защото не всичко, което ухае на лавандула е натурално. Химията е навсякъде около нас и на пазара можеш да намериш много „етерични“ масла, в които няма нито капка етерично масло. И разбира се, няма да получиш желания ефект.

Виж повече за dōTERRA и CPTG тестовете на етеричните масла лично от д-р Дейвид Хил в това видео.