Етерични масла за проблеми със съня за бременни

Всеизвестен факт е, че сънят е от изключителна важност за възстановяването на организма, поддържане на хормоналния баланс и циркадния ритъм, поддържане на здравословно телесно тегло, пълноценна почивка и добро емоционално здраве. За бебетата и малките деца е още по-важен, затова природата се е погрижила те да спят по-дълго от възрастните. 

За жалост множество са факторите, които могат да повлияят негативно на продължителността и качеството на съня, а при бременните тези фактори се увеличават драматично, поради повишената чувствителност на техния организъм. Това може да причини физически неразположения, емоционални пикове и спадове на настроението, натрапчиви мисли, тревожност, нервно напрежение и др. Всеки един от тези фактори, поединично или съвкупно, е в състояние да доведе до различни разстройства на качеството и продължителността на съня. А това от своя страна до други нежелани състояния.

Подходящи масла при проблеми със съня

Lavender, Marjoram, Chamomile roman, Ylang-Ylang, Orange, Mandarin, Petitgrain, Balance, Serenity.

Локално приложение върху кожата

1 капка Lavender, 1 капка Marjoram и 1 капка Roman Chamomile или 3 капки от посочените по-горе масла се смесват с 10 мл. базово масло (фракционирано кокосово масло, бадемово масло, жожоба и др.) и се нанасят на тила, плешките, раменета, гръбначния стълб или стъпалата. 

Ароматно приложение в дифузер

1-3 капки от посочените по-горе масла се накапват в дифузер (арома лампа). Какво е дифузер и ТОП ползите му за всяко за бременни, бебета и цялото семейство виж ТУК. Колекция арома лампи виж ТУК.

Предвид индивидуалната реакция към ароматите на всяка бременна жена и чувствителността на обонянието, моят съвет е да опиташ няколко масла, за да прецениш кое ти помага най-много!

Други начини за приложение

1-2 капки етерично масло върху възглавница, завивка, дреха, в сушилня, вдишване на 1 капка масло от длани, 1 капка във вана, 1 капка в крем/масло за тяло.

Искаш ли да включиш маслата в подкрепа на твоята бременност?

Планирай тази грижа за себе си! Ще се радвам да ти помогна в избора на най-подходящите ароматни масла лично за теб. Запиши си час за консултация на имейл: info@healthyyou.bg или на тел. 0888 149 007.