Етерични масла при глад за сладко при бременни

Гладът за сладки храни или въобще да някакъв определен вид храна по време на бременност е много често срещано явление. Тъй като храненето е особено важно както за растящото бебе, така и за майката, понякога е трудно да се спазват препоръките на следящия бременността лекар. В такива случаи някои етерични масла могат да бъда от изключителна помощ.

Подходящи масла при глад за сладко и неподходящи храни

Ginger, Orange, Grapefruit, Lemon, Petitgrain, Bergamot.

Локално приложение върху кожата

3 капки от посочените по-горе масла се смесват в 10 мл. базово масло (фракционирано кокосово масло, бадемово масло, жожоба и др.). Нанася се на киткитe или горната част на гърдите без сърцето.

Ароматно приложение в дифузер

1-3 капки от посочените по-горе масла се накапват в дифузер (арома лампа). Какво е дифузер и ТОП ползите му за всяко за бременни, бебета и цялото семейство виж ТУК. Колекция арома лампи виж ТУК.

Предвид индивидуалната реакция към ароматите на всяка бременна жена и чувствителността на обонянието, моят съвет е да опиташ няколко масла, за да прецениш кое ти помага най-много!

Ароматно приложение в инхалер за нос

5-10 капки етерично масло или бленд се накапват в инхалер за нос. Вдишва се 3-5 пъти при нужда.

Искаш ли да включиш маслата в подкрепа на твоята бременност?

Планирай тази грижа за себе си! Ще се радвам да ти помогна в избора на най-подходящите ароматни масла лично за теб. Запиши си час за консултация на имейл: info@healthyyou.bg или на тел. 0888 149 007.