Ароматна защита през зимата с етерични масла

Ароматна защита през зимата с етерични масла
27.02.2019 Healthy You Blog

В тази статия искам да ви разкажа за това какво правя аз лично, за да подпомогна респираторната система на моето семейство през зимата. Подходът е цялостен и не включва само етерични масла. Ще ви споделя моите малки тайни както за превенция, така и при първи симптоми на неразположение.

Добрият имунитет не е даденост! Той се гради с времето, зависи от храненето, гените, стила на живот и куп други неща. Върху някои от тях можем да влиям, върху други не! Тук ще прочетете препоръки, които са изцяло по силите ви да изпълните и да включите в ежедневието си.

По-здрави с всеки дъх!

„Разберете кои са моите ТОП 3 помощника за имунитет, които имам винаги вкъщи – имунна смес, инхалер и дифузер. Моите изпитани рецепти с етерични масла, които споделям по време на лекциите ми в училищата за бременни и родители. Както и 10-те ТОП ползи на
дифузера през зимата, а и не само.“

Даниела Сечкова

1. ИМУННА СМЕС

ЗА ПРЕВЕНЦИЯ – всеки ден 2-3 пъти на тила, шията, стъпалата. За превенция аз правя сместта без риган или със съвсем малко риган.

При ПЪРВИ СИМПТОМИ за респираторни подкрепа – нанасяйте и на гърба и гърдите (избягвайте областта на сърцето) на всеки 1-2 часа.

2. ИНХАЛЕР ЗА НОС

ЗА ПРЕВЕНЦИЯ – използвайте преди да излезете от вкъщи сутрин, в градския транспорт, обществени места или офиса. Вдишвайте 4-5 пъти на ден.

При ПЪРВИ СИМПТОМИ – почистете носа си с физиологичен спрей с морска вода и вдишвайте на всеки 1-2 часа.

3. ДИФУЗЕР

ЗА ПРЕВЕНЦИЯ – използвайте маслата OnGuard, Air (Breathe), Лимон, Див портокал, Сибирска ела, Лавандула

При ПЪРВИ СИМПТОМИ – включете и Чаено дърво, Риган/Мащерка, Гераниум, Евкалипт, Лайка, Тамян

Арома дифузер Zen

4. ДЕТОКС ВАНА

ЗА ПРЕВЕНЦИЯ – 1 път седмично

При ПЪРВИ СИМПТОМИ – 3-5 поредни вечери

Винаги се консултирайте с вашия лекар. В някои случаи ваничките могат да не са подходящи. Маслата, които действат добре при топло челце са Лавандула и Лимон.

5. АНТИСЕПТИЧЕН СПРЕЙ

Използвайте върху ръцете си, когато излизате навън и на публични места. Не е подходящ за деца под 2 г. За тях заместете OnGuard с Лавандула, Чаено дърво и/или Лимон.

6. AROMA TOUCH ТЕРАПИЯ

ЗА ПРЕВЕНЦИЯ – 1 път месечно

При ПЪРВИ СИМПТОМИ – 1-2 пъти седмично

AromaTouch е патентована техника за клинично приложение на етеричните масла по енергийните точки и меридиани на тялото.

7. ХРАНЕНЕ

Намалете млечните храни и храните, съдържащи глутен. Наблягайте на супите, плодове и сезонни зеленчуци, без тежки храни. Слушайте организма си.

Освен чай с мед, удома правя тази страхотна напитка за подкрепа на имунитета, която дори малкото ми дете на 4 г. харесва.

8. ТЕЧНОСТИ

Не оставайте дехидратирани, естествената защита на вашите лигавици намалява драстично и ставате податливи на атаките и сезонните предизвикателства. За това допринася и отоплението, което изсушава въздуха и стоенето на закрито в огромна част от времето.

Добавяйте резен цитруси или джинджифил в каната с чай или бутилката, която носите в себе си през деня.

9. ДОПЪЛНИТЕЛНА ПОМОЩ

През зимата добавям за децата омега 3, витамин С и флавоноиди от натурални източници. Ако децата ви отказват омега 3, защото има рибен вкус, опитайте омегата на dōTERRA IQ mega. Наистина ще усетите разликата.

10. ЛЕКАР

НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ да отидете на лекар! Сезонните неразположения през зимата може да се окажат по-сериозни, отколкото си мислите. Не отлагайте посещението при лекар.

Чувате за маслата за пръв път!?

Или имате комплект с масла, но не знаете как да ги използвате. Изгледайте това видео. В него ще ви разкажа за най-важните 10 етерични масла, които всяко семейство е добре да има удома. И как да ги изпозвате!

Публикациите в този сайт имат за цел да информират и представлят гледната точка и личен опит на автора. Предназначени са за хора, които желаят да водят здравословен начин на живот и желаят да научат повече за ползите и употребата на етеричните масла в ежедневието си. Ако имате здравословен проблем, консултирайте се с вашия лекар или медицински специалист, преди да предприемете мерки, свързани със здравето ви. Авторът на сайта не носи отговорност за публикуваната информация, препоръки и други материали, както и за разбирането и прилагането на посочената информацията от трети лица.