Жените в научния екип на dōTERRA

Жените в научния екип на dōTERRA
08.03.2020 Healthy You Blog

Международният ден на жената се отбелязва всяка година на 8 март. Най-чистите и ефикасни CPTG® етерични масла и продукти, нямаше да бъдат достъпни за нас без упорития труд на жените учени и лекари на dōTERRA. Ето защо тази статия е посветена на блестящи жени в dōTERRA.

д-р Хедър Пикет
Медицински директор на клиниката Prime Meridian

Д-р Пикет поема клиниката Prime Meridian на dōTERRA със своя уникален и впечатляващ опит. Като пенсиониран семеен лекар на Военно-въздушните сили на САЩ, д-р Пикет знае много добре какво означава да си единствената жена в стаята. След завършването на Академията на Военно-въздушните сили на САЩ, д-р Пикет решава да се отдаде на медицината и завършва Остеопатия в Чикагския колеж по остеопатия. С това тя се превръща в първия лекар, който завършва Остеопатия веднага след дипломирането си в Академията. Много от колегите й са озадачени от желанието й да учи и да практикува медицински техники за остеопатия, но нейното желание е да помага на хората използвайки т.нар. холистичен или цялостен подход. Следва обща хирургия в Университета Райт, семейна медицина в Медицинския център на Университета в Небраска.

Като член на Военно-въздушните сили на САЩ, д-р Пикет е практикувала медицина по целия свят, включително в Аляска, Германия, Калифорния, с по-кратки престои в Саудитска Арабия и Близкия изток. Експертизата на д-р Пикет обаче не се ограничава само до семейната медицина. Тя прекарва голяма част от времето си в САЩ, практикувайки авиационна медицина като летещ хирург, лети в многобройни реактивни самолети, преподава на пилоти и служи като командир на екип за медицинско възстановяване на пилоти на космически совалки.

Освен това тя получава широко образование и клинична практика в различни допълващи и алтернативни терапии. Наред с обширните познания за медицински практики в остеопатията, д-р Пикет е един от първите лекари на Военно-въздушните сили на САЩ, който се обучава по медицинска акупунктура, като завършва програмата за медицинска акупунктура в Медицинския институт на Хелмс през 2005 г. Тя въвежда акупунктура в много аспекти на въоръжените сили и я използва широко в своята клинична практика. Освен това тя участва в пътуващ факултет по програмата на Министерството на отбраната на САЩ „Акупунктура по време на военни дейсности“, преподавайки ушна акупунктура на стотици студенти.

С образованието и клиничния си опит, използваща допълващи и алтернативни методи на медицината, интересът на д-р Пикет към етеричните масла идва естествено. Чрез собствените си изследвания тя открива dōTERRA преди около пет години и използва CPTG® етерични масла лично и в своята клинична практика. Д-р Пикет има богат списък от изследвания и множество научни публикации, включително рандомизирано контролирано проучване, изследващо ползите от лавандулата в медицински условия. С откриването на клиниката Prime Meridian в Pleasant Grove, Юта, д-р Пикет има възможност не само да работи в среда, фокусирана върху грижата, ориентирана към пациента, но и да изследва допълнително ползите от етеричните масла в клинични условия.

Тао Ле
Старши учен, разработчик на продукти за лична хигиена и за дома

Тао е влюбена в науката, както се вижда от нейните шестнадесет години работа върху продукти за лична грижа и продукти за дома. Преди да се присъедини към dōTERRA през януари 2015 г., тя участва в създаването на продукти от световна класа в Sorenco Laboratories за Arbonne, Nu Skin, Neways, Dr. Perricone, Pfizer, ProCyte, Pharmacia & Upjohn и много други. Опитът й в работата като аналитичен химик в Weider Nutrition International повече от осем години е ключов за формулирането на козметични продукти. Тя е вдъхновена да направи най-добрия продукт, използвайки най-иновативните и безопасни съставки и се радва да види удовлетворението на всички след тестване на новите продукти.

Тао завършва бакалавърска степен по химия от Университета на Юта през 1999 г. и е част от Обществото на козметичните химици Intermountain West като негов секретар.

Мишел Уъркман
Старши учен, химик 

Мишел е старши учен, химик за разработване на методи за тестване в лабораторията за контрол на качеството на dōTERRA. Получава бакалавърска степен по химия през 2006 г. от университета в Юта. След това Мишел продължава образованието си и получава магистърска степен по химия от Илинойския технологичен институт. Работила е в индустрията за природни продукти в различни дисциплини по химия с над 13-годишен опит. Основният й фокус, освен отговорностите за разработване на методи за тестване, е аналитичната химия. Тя е разработила множество методи за тестване на хранителни добавки, продукти за лична хигиена и етерични масла. Има опит с много аналитични инструменти и методологии. Нейната страст е да учи нови аналитични техники и се радва да преподава на другите това, което знае. Трябва да благодарим на Мишел и нейният екип за всяко етерично масло, което отговаря на строгите тестове на CPTG.

Прити Прадхан
Супервайзор по Контрол на качеството в Микробиологична лаборатория 

Прити изпълнява функциите по контрол на качеството в микробиологичната лаборатория на dōTERRA. Тя има бакалавърска степен по микробиология, магистърска степен по наука и управление на околната среда, над шест години опит в индустрията и се определя като отличен микробиолог от старши директора на отдела Контрол на качеството д-р Коди Бомонт. Прити е отговорна за работата на най-модерната лаборатория за микробиология, която контролира тестването на продуктите за микробно замърсяване, което може да е настъпило по време на процеса на производство или опаковане. Прити също играе важна роля в процеса на формулиране на новите продукти, провеждайки тестове за ефикасност, за да удостовери, че всеки нов продукт за лична хигиена и за дома, създаден от dōTERRA, е най-чистият, най-безопасният, най-ефикасният и с най-високото качество, преди да излезе на пазара. Като надзорен орган на лабораторията Прити също ръководи писането и прегледа на стандартните оперативни процедури на лабораторията, за да се гарантира поддържането на cGMP/GLP съответствие.

Сара Сноу
Асоцииран учен

Сара е асоцииран учен, който отговаря за продуктовия подбор в Отдела за изследвания и развитие. Тя се присъединява към dōTERRA през 2014 г., веднага след като получава бакалавърска степен по наука за храните от Университета Бригъм Йънг. В настоящата си роля тя ръководи екип от  учени, фокусирани върху изследванията за разработване на продукти. В предходната си позиция тя участва във формулирането и тестването на продуктите за лична хигиена на dōTERRA. Любимото й време на годината е Конвенцията, когато тя говори пред гостите и хиляди консултатти за науката зад продуктите. Тя е била избрана за председател на Intermountain West Society – Обществото на козметичните химици и в момента отговаря за финансите.

На 8-ми Март – Денят на жените, нека благодарим и отпразнуваме жените в здравеопазването, жените в нашето семейство, нашите майки, нашите приятелки и всички жени по света. Ако темата ви е интересна и искате да научите повече за холистичния подход към здравето, който е част от концепцията за развитие на dōTERRA, вижте статията ми за клиниката Prime Meridian – нов модел на здравни грижи ТУК. 

Източници:
  1. https://www.doterra.com/US/en/blog/science-wellness-dr-heather-pickett
  2. https://www.doterra.com/US/en/blog/science-research-news-international-womens-day-2019