За бизнеса

Ароматерапията има много различни и непознати лица в България. Тя става все по-популярна в корпоративната и офис среда. Това съвсем не е случайно. Все повече бизнес лидери осъзнават и разбират значението на ароматите в офис средата. Япония е една от първите страни, които въвеждат ароматерапията на работното място. Работодателите забелязали, че това повишава продуктивността на техните служители, а множество изследвания потвърждават положителното въздействие на етеричните масла върху енергията, издръжливостта, стреса и хроничната умора. 

В много магазини ароматите се използват, за да предразположат към покупка посетителите, да се почувстват спокойни и релаксирани, и по-склонни да се погрижат за себе си. Разбира се, освен това те се търсят и за неутрализация на нежелани миризми.

С популяризацията на холистичният подход към здравето все повече лекари и медицински специалисти се обръщат към етеричните масла и ароматерапията като натурален метод за профилактика и превенция на здравето. Налице са вече и първите холистични болници в света, които комбинират традиционната и допълващата нетрадиционна медицина в лицето на ароматерапията, за да гарантират цялостна грижа и фокус човека, а не части от него.

Туристическата индустрия отдавна е включила етеричните масла и ароматерапията в своя арсенал. Много СПА центрове, масажни студия, козметични салони и др. използват арома дифузери и ароматни етерични масла, за да създадат атмосфера на релакс и спокойствие за своите клиенти. На рецепцията, във фоайето, в СПА центъра и дори в стаите на луксозните хотели могат да се видят инсталирани атрактивни арома лампи, които привличат погледите на туристите.

Детските училища и градините също се обръщат към ароматерапията с натурални етерични масла с цел превенция и защита от инфекциозни, вирусни или бактериални заболявания, особено през зимния сезон, когато заради отоплението въздухът е много сух и микробите се разпространяват безпрепятствено. Включването на арома лампи в помещението за сън или игра на децата ще осигури по-качествен и влажен въздух и ще намали риска от заразяване и предаване на въздушно преносими заболявания между децата.