Носът – моят предател или ароматна защита през зимата с етерични масла

Носът – моят предател или ароматна защита през зимата с етерични масла
05.01.2023 Healthy You Blog

Дишай, издишай!
Усети лекотата!
Повтори! Уникално е, нали?

Днес искам да ти разкажа една история. Моето слабо място са носа и гърлото, особено през есента и зимата. Изпила съм всичко възможно и съм изпръскала тонове капки за нос в носа си при всяка хрема и всеки синузит. Без тях не можех да спя, не можех да работя, въобще не можех да мисля дори. Милият ми нос след години злоупотреба, в един момент не издържа. Реши, че му писна от всички мои капки, серия пункции и какви ли не още експерименти и сложи край на всичко. Така от 5 години си имам алергия от всякакви капки за нос и ако реша да си пръсна от тях носът ми се запушва мигновено, бетонира се буквално и нито мога да вдишам, нито да издишам през него за мин. 3 дни. Така останах без никаква алтернатива.
Малко преди това да се случи бях открила етеричните масла dōTERRA по друг повод и реших да им дам шанс. Така и така ги ползвах успешно за детето си, защо да не ми погнат и на мен. Тогава открих бленда от етерични масла AIR. Блендът е комбинация от няколко етерични масла, сред които Евкалипт, Дафинов лист, Чаено дърво и Мента, които подпомагат дихателната система, пречистват въздуха, помагат за отпушване на носа и всичко това напълно натурално.

👉 КАК ползвам този бленд?
✅ Пускам си го в арома дифузера – 3-5 капки са достатъчни, за да спя спокойно
✅ Правя си инхалерче за нос – добавям Air, Чаено дърво, Лимон и капка Риган (виж как точно в това ВИДЕО)или добавям същите масла в съд за парна инхалация
✅ Правя си ролон и нанасям в областта на синусите, слепоочията и отпред на ноздрите
✅ Вземам горещ душ и пускам 2-3 капки на пода, дишам дълбоко от влажния въздух
✅ Нанасям на гърдите и гърба при нужда от мощна подкрепа, когато носът ми дава на късо и имам нужда от мигновена подкрепа за чисто и спокойно дишане. Ако цялостно не се чувствам добре, допълвам с капсулите OnGuard+ и за 2-3 дни съм като нова
Виж още начини как да използваш AIR в това ВИДЕО.

👃 Как се чувства носът ми сега? Просто перфектно.
Ако историята ми ти звучи твърде познато и все още нямаш AIR под ръка, моментално поправи тази грешка ТУК. Ще ми благодариш по-късно!

Ако статията ти е харесала, сподели я и помогне на още нещастни носове да бъдат щастливи!

По-здрави с всеки дъх,

Даниела Сечкова

Твоят личен dōTERRA уелнес консултант.

Моята мисия е да ти помогна да подобриш здравето си, да неутрализираш стреса, да спиш по-добре, да имаш повече енергия, по-здрави деца и да живееш балансиран и хармоничен живот – да ти помогна да разцъфтиш!