Охлади лятото с етерични масла – за бременни

Охлади лятото с етерични масла – за бременни
22.07.2019 Healthy You Blog

Етеричните масла за слънчевите дни

Лятото е на прага и с всеки изминал ден става все по-топло. Изкарваш летните дрехи, късите ръкави и се наслаждаваш на топлото слънце. Но не трябва да забравяш да защитиш кожата си, да се разхлаждиш и да се грижии за себе си. Кожата на бременните по правило е по-чувствителна. И освен досадните петна, тя често е много по-податлива на различни кожни раздразнения, вкл. от прекаляване със слънчевите бани, както и от жегата. Бременните жени усещат топлината много по-силно от останалите и тя може да е причина за лесна уморяемост, промени в кръвното налягане, подуване на краката и др.

Затова ключов момент и основна препоръка през лятото за бременните жени е да приемат повече вода, както вътрешно, така и външно, за да се охлаждат добре. Пиенето на вода ще предотврати дехидратацията и ще намали риска от прегряване през топлите дни.

Комбинирането на вода, а аз лично предпочитам за себе си алое вера спрей, с етерични масла ще ви осигури океан от свежест под различни форми. Виж няколко страхотни рецепти за топлите слънчеви дни.

Прохлада навсякъде и по всяко време

Опитайте тази свежа рецепта, когато сте навън, на плажа или мечтаете за морето, но все още ваканцията ви е далеч. Този лесен охлаждащ спрей ще ви накара да почувствате океансия бриз, където и да сте. Винаги с вас в дамската чанта.

Разхлаждащ спрей за тяло

5 капки Спеърминт

100 мл. алое вера/хамамелис/вода

1 шише от тъмно стъкло със спрей помпа

Преди употреба разклатете добре, напръскайте от поне 20 см. врата, краката, ръцете, избягвайте очите, и се насладете на свежестта и охлаждащия ефект. Спреят е чудесен и при гадене или повръщане, както и при пътуване с кола за фокус и концентрация.

Арома дифузер Nature

Прохлада удома или на работното място

Охладете вашия дом, стая или офис с дифузер и разхлаждащи етерични масла. Такива са всички цитруси и Спеърминт или т.нар. сладка мента. Влажната студена мъгла в топлото помещение ще създаде усещане за разхлаждане, а етеричните масла ще освежат и разведрят нажежената атмосфера. Опитайте този разхлаждащ бленд.

Цитрусово-ментов охлаждащ бленд за дифузер (арома лампа)

20 капки Лимон

15 капки Грейпфрут

10 капки Лавандула

5 капки Спеърминт

Смесете маслата в тъмно стъклено шише с дозатор или капкомер. Добавете 3-5 капки във водата в дифузера и се насладете. Блендът е изключително подходящ за офис, защото топлината уморява и често хората става неработоспособни, ефективността им пада. Избери твоя дифузер от Колекция дифузери 2019 г.

Спокойна кожа след плаж

Слънчевите бани са много полезни, но понякога продължителното стоене на слънце или нередовното нанясяне на слънцезащитен крем с фактор, водят до зачервяване, обриви или изгаряне. Ако усещаш кожата си топла и зачервена, опитай този спрей, за да върнеш бързо комфорта и да успокоиш кожата.

Успокояващ спрей след слънце

15 капка Лавандула

10 капки Тамян/Лайка

10 капки Спеърминт

10 мл. вит. Е

50 мл. базово масло от фракциониран кокос (друго леко масло)

250 мл. алое вера спрей

Смеси заедно съставките. Разклащай добре преди употреба. Пръскай често. Може да ползваш и преди излагане на слънце, след душ, за подхранване на кожата, за свежест.

Не всички масла са еднакви

Аз работя с етеричните масла dōTERRA. Тези рецепти са изпробвани лично от мен с тази масла. Защо избрах за себе си и семейството си точно тях? Това е тема на друга статия, но накратко искам да обобщя тук.

Избрах да работя с dōTERRA, защото тези масла са:

Без пълнители
Без синтетични добавки
Без токсини
Без пестициди
Без химически субстанции
Без ГМО
С гарантиран произход
Отглеждани в оптимална среда
Набрани в най-подходящия момент
Дестилирани с внимателно контролиран процес на екстракция
Извлечени на подходяща температура
Извлечени при точно спазване на необходимото време
Тествани за чистота на всеки етап
Тествани от учени в независима лаборатория
100% чисти етерични масла
Без неефективни и вредни съставки смесени с маслата
CPTG QualityTesting
Kosher сертифицирани
Внимавай какво слагаш върху кожата си! Тя е най-големия орган в човешкото тяло. Качеството и чистота на етеричните масла са от ключова важност, за да получиш желания терапевтичен ефект. Подхождай към избора на етеричните масла сериозно, защото не всичко, което ухае на лавандула е натурално. Химията е навсякъде около нас и на пазара можеш да намериш много „етерични“ масла, в които няма нито капка етерично масло. И разбира се, няма да получиш желания ефект.
Ако темата ти е интересна и имаш въпроси, пиши ми на имейл info@healthyyou.bg. Ще се постарая да включа отговорите им в статията за качеството на етеричните масла съвсем скоро.

Виж повече за dōTERRA и CPTG лично от д-р Дейвид Хил в това видео.