dōTERRA Kids Collection – детски комплект етерични масла

dōTERRA Kids Collection – детски комплект етерични масла
05.01.2023 Healthy You Blog
dōTERRA Kids Collection
Комплектът за деца е вдъхновен изцяло от холистичния подход и триединството на ума, сърцето и тялото на детето. Блендовете са разработени така, че да помогнат на детето да бъде по-здраво, по-смело, по-спокойно. Но в същото време да бъде и по-издръжливо, по-фокусирано и разбира се да успокои болката, защото дете без рана няма 🙂
➡️ УМЪТ
Детството, освен време за учене, е и време, в което децата развиват основни навици. До голяма степен те ще определят тяхното здраве и благополучие през целия им живот. Понякога на децата им е трудно да останат фокусирани дълго време в училище, а интересните нови неща и ежедневни предизвикателства не им позволяват са заспят спокойно вечер. Умът им работи на пълни обороти.
Разработени специално за ежедневна употреба и за справяне с тези проблеми на помощ идват Thinker Focus Blend и Calmer Restful Blend.
💛 THINKER
Комбинация от ветивер, клементина, мента и розмарин в основата на фракционирано кокосово масло. Тинкър има енергизиращ аромат, който подобрява настроението и помага на детето да се съсредоточи. Тайната съставка тук е веществото лимонен – монотерпен, предимно в цитрусовите масла, който има дълъг списък от ползи. И една от тях е да осигури мотивация и енергия, когато детето ви има нужда, когато се налага да насърчите детето си да си научи уроците или напише домашните, когато често се разсейва, както и за да създадете среда, благоприятна за учене. Нанася се върху слепоочията, тила или китките.
💜 CALMER
Сънят е един от най-подценяваните елементи на здравето. Създаването на здравословни навици за добър сън е от ключово значение в детството. Недостатъчният или накъсан сън може да доведе до сериозни емоционални проблеми при детето, както и да даде чисто физически отражения. Затова е от изключителна важност да помогнете на детето да се успокои, да се отпусне и да заспи спокойно. Да, понякога това е трудна задача, особено в периодите на усилен растеж или промени. Тогава на помощ идва Калмър. Калмър обединява няколко от най-известните и проучени етерчни масла за успокоение – Иланг-Иланг, Лавандула, Римска лайка и Buddha Wood. Нанася се на стъпалата преди лягане или на китките, за да помогнете на детето да се отпусне, преди да заспи, за да намалите тревожността и стреса.
➡️ СЪРЦЕТО
Всеки ден децата научават нови неща, срещат се с различни предизвикателства. Но те са различни. И реагират различно. Никога не знаем в какво настроение ще се върне детето ни от детска градина или от училище, какво е приживяло там и дали ще се нуждае от успокоение или емоционална подкрепа. Обръщайте внимание на това как се чувства вашето дете, демострирайте уважение дори към негативните му чувства, нека то се чувства приемано и обичано, дори да е сгрешило или направило нещо нередно. И да, има деца, които са притеснителни по природа, срамежливи или плахи. Помогнете им да вървят по-уверени по своята пътечка в живота, като подкрепяте техните избори и им помогнете да повярват в себе си.
🧡 BRAVE
Бленд за кураж и смелост! Независимо дали става въпрос за футболен мач или за тържество, понякога на децата им е нужно малко повече смелост, за да направят първата стъпка. Брейв е комбинацията, която може да помогне на детето да бъде по-мотивирано и по-уверено в собствените си възможности. Този бленд съдържа Див портокал, Амирис, Канела и Османтус. Нанесете на пулс точките на китките, зад ушите, тила.
💚 STEADY
Стеди е комбинация от Амирис, Балсамова ела, Кориандър и Магнолия. Използвайте винаги, когато детето ви има нужда да се почувства стабилно, спокойно и фокусирано, например когато знаете, че му предстои по-труден период, изпит, състезание, ако детето е претоварено или трябва да му съобщите неприятна вест. Създайте около него подкрепяща среда, така че да може винаги да разчита на вас, да ви споделя и така да изградите здрава връзка по между си. Сигурна съм, че всеки родител може да почувства, когато детето му е тревожно или нуждаещо се от подкрепа, защото в една връзка винаги има две страни.
Нанесете на стъпалата на детето или на тила, преди да тръгне на училище или детска градина.
➡️ ТЯЛОТО
Растящото дете се среща с много предизвикателства. Изграждането на имунитет тревоже най-много родителите, защото това няма как да се случи без децата да се срещат с различни неприятели. На помощ идват етеричните масла.
❤️ STRONGER
Няма по-силна комбинация от любовта на родителите и етеричните масла, когато детето се нуждае от успокояващо докосване. Stronger Protective Blend комбинира четири етерични масла, известни с тяхната способност да предизвикват чувство на спокойствие – Кедрово дърво, Тамян, Литсеа и Роза. Използвайте в моментите, когато ежедневието на детето ви е интинзивно, търчите от уроци на училище и обратно, за да поддържате енергията и устойчивостта му, както и когато не се чувства във форма или започва да се разболява.
Нанесете на стъпалата, китките, тила, раменете.
💙 RESCUER
След натоварен ден в училище или след тренировка вашият най-добър приятел е Рескюър. Комбинацията от Копайба, Лавандула, Спеърминт и Zanthoxylum имат успокояващо мускулите действие, намаляват напрежението в бързо растящите или уморени крака. Нанесете на краката, ръцете или раменете след тренировка, поход или дълъг ден на физическа активност и игри, след падане, ударено или ожулено, за да осигурите комфорт и облекчение за вашето дете по натурален начин.

💚 TAMER

Tamer е бленд от етерични масла от японска мента, люта мента, джинджифил, черен пипер и магданоз, подходящо разредени с фракционирано кокосово масло. Този храносмилателен бленд осигурява комфорт и спокойствие на детското коремче на път или при нужда от облекчение на стомашно неразположение. Използвам още като натурален помощник за поддържане на нослето проходимо, а дишането през нощта по-леко. Заради съдържанието на мента, Tamer има лек охлаждащ ефект за топлото челце и облекчава напрежението в главата. Носи успокоение при тревожност и притесние – първи учебен ден, контролно, изпит или състезание. Подпомага фокуса и концентрацията при писане на домашни, учене или онлайн обучение.

Последвай този ЛИНК, ако искаш да го закупиш с 25% намаление директно от производителя dōTERRA.

Разбери повече за тази уникална Детска колекция от самите деца във видеото по-долу.