dōTERRA Osmanthus (Османтус)

dōTERRA Osmanthus (Османтус)
06.07.2022 Healthy You Blog

Откъде идва Османтусът?

Култивиран в Източна Азия, Османтусът е малък вечнозелен храст, който може да израстне до малко дърво. Той е част от същото ботаническо семейство като Жасмина и Люляка. Комплексният аромат на Osmanthus Touch е богат, сладък и уникално плодов. Основната химическа съставка в Османтус е бета-йонон. Може да разпознаете аромата на Османтус, тъй като често се използва в изискани парфюми и ароматни продукти.

Османтусът има богат, елегантен и интензивен аромат, който е със силна плодова нотка, основно на праскови и кайсии. Освен че е плодов и сладък, има леко флорален аромат с нотка на Люляк. Самото масло има жълтеникав до златистокафяв цвят и обикновено е доста плътно. Ето защо се предлага под формата на ролон с фракционирано кокосово масло.

Трудоемък и скъп за производство, Османтусът е абсолю, извлечено от цветовете на растението. Самите цветове са твърде деликатни за класическия процес на парна дестилация. Чистото абсолю от Османтус е предварително разредено в основа от Fractionated Coconut Oil (фракционирано кокосово масло) и е готово за нанасяне в удобна рол-он бутилка. Очарователен личен аромат или идеален за използване като част от масаж.

Основни ползи на етеричното масло от Османтус?

Етеричното масло от Османтус е богато на бета-йонон, част от група (йононови) съединения, които често се наричат „розови кетони“ поради присъствието им в различни флорални масла – особено розовото масло.

Ето защо това е етеричното масло, което е изключително подходящо при стрес. Османтусът има успокояващ и релаксиращ ефект върху емоциите. Когато се сблъскате с разочарование, изпитвате тъга или негативни чувства, приповдигащият настроението аромат на етеричното масло от Османтус е точно като звезда, която озарява света и може да ви накара да се усмихнете!

Подобно на други флорални етерични масла, етеричното масло от Османтус има отлични ползи за грижа за кожата, тъй като е в състояние да забави признаците на стареене, подпомагайки кожата да остане здрава и хидратирана.

Как да използвате Osmanthus Touch?

Предварително разреден в ролон Osmanthus Touch  е отличен за локално приложение. Просто нанесете върху желаната зона!

Личен парфюм: Нанесете го върху китките и шията си за очарователен личен аромат

Здрава и красива кожа: Нанесете върху лицето и шията си, за да поддържате здрава и хидратирана кожа.

Медитация и йога: Osmanthus Touch предлага успокояващ, сладък аромат, докато медитирате или практикувате йога.

Масаж: Ароматът може да бъде полезен по време на масаж, тъй като помага да се създаде успокояваща и релаксираща атмосфера.

Ароматни бижута: Можете също така да се насладите на Osmanthus Touch ароматно, като го нанесете върху  бижута, естествен доломит или лава камъчета.

Сън и релаксация: Нанесете на сърдечната зона и на слънчения сплит за успокояване и добър сън.

Афродизиачен аромат: Използвайте, за да създадете предразполагаща и уютна атмосфера в спалнята вечер

Разбери повече за Османтус в това видео

*включи субтитрите на бълг.език, ако имаш нужда.

В кои блендове на dōTERRA мога да открия Osmanthus?

Османтус е част от блендовете Deep Blue, Beautiful Hydrating Body Mist, dōTERRA Balance, dōTERRA Brave, dōTERRA Arise, Elevation, dōTERRA Console.

Още полезна информация за Османтус виж в този файл: