Коледна приказка за Тамяна – открий тайните на царя на маслата

Коледна приказка за Тамяна – открий тайните на царя на маслата

Като възпитаник на Националната гимназия за древни езици и култури, историята винаги ме е привличала. А преди 6 години моят професионален път ме поведе към света на ароматерапията.
Сега имам възможността да обединя двете – историята и знанията си за древните етерични масла. Обещавам ви едно изключително пътешествие назад във времето и много нови знания!

И за да ви заинтригувам още повече, ще ви представя няколко интересни истории за връзката между хората и божественото чрез етеричните масла четете надолу!

Знаете ли, че първите сведения за употребата на етеричните масла датират от около 3500 г.пр.Хр в древен Египет?! А първият подробен писмен източник за тяхната употреба за медицински нужди е в папируса Еберс, датиращ от 1500 г.пр.Хр., пълен с инструкции и рецепти.

Знаете ли, че египетската царица Хетшепсут изпраща делегация по море до страната Пунт – древният рог на изобилието, за да донесе живи дървета Тамян и Смирна, които да бъдат засадени в Египет. Ценността им е била изключителна, подобна на тази на златото.

Знаете ли, че в процеса на мумификация на фараоните са се използвали и етерични масла?! Те са влагани за консервация и предпазване на тялото на владетеля от разложение. Древните египтяни са вярвали, че по този начин осигуряват вечен живот на царя след смъртта.

Знаете ли, че… древните са вярвали, че ароматните етерични масла, които са използвали за кадене, пречистват както помещения и храмове, така и тялото преди общуването му с бога. Древните са вярвали, че маслата са инструмент, който отнася до боговете молитвите на хората и гарантира, че те ще бъдат чути.

Знате ли, че имаме достъп до древните етерични масла дори днес?! Тамян, Смирна, Галбанум, Цистус, Мирта, Хисоп и още много.

Не забравяйте да се регистрирате за събитието – входът е свободен, но е необходима предварителна регистрация.

Линк за регистрация в събитието и вход онлайн: https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_yyqKzihITmWyAV1EhWtR1Q

МЯСТО на провеждане на събитието: онлайн в Zoom.

КОНТАКТИ:
Даниела Сечкова
info@healthyyou.bg
www.healthyyou.bg
0888149007
FB: Healthy You – здрави с етерични масла

За да научите повече за етеричните масла и да си закупите качествен арома дифузер, посетете нашия сайт: www.healthyyou.bg

За да научите повече от опита на другите, елате в нашата FB група: https://www.facebook.com/groups/healthyyouBG/

Слушайте интервю с мен, Дани Сечкова в Мама говори с Маги Пашова и Ваня Висарионова: https://soundcloud.com/mamgovori/eterichni-masla-upotreba-i-polzi

Вижте нашите ВИДЕО УРОЦИ как да използвате маслата в YouTube канала ни: https://www.youtube.com/channel/UCteHJuvIvTM0v5Iy674uqOw

Date

дек. 03 2023

Time

20:30 - 21:30

Цена

Вход свободен с предварителна регистрация

Локация

Zoom
Онлайн
Категории
Daniela Setchkova

Организатор

Daniela Setchkova
Phone
+359888149007
Email
info@healthyyou.bg
Website
http://www.healthyyou.bg

Други организатори

Healthy You - здрави с етерични масла
Phone
+359 888 149 007
Email
info@healthyyou.bg
QR Code

0 Коментара