Prime Meridian Health Clinics – нов модел на здравни грижи

Prime Meridian Health Clinics – нов модел на здравни грижи
23.07.2019 Healthy You Blog

В тази статия ще разкажа за един изключителен модел на здравни грижи. Ще разкажа за Prime Meridian Health Clinics – верига клиники, които съчетават холистичния подход с традиционната медицина. Заслужава си да прочетеш тази статия, защото тя е за бъдещето. Такова, каквото се надявам да бъде за нашите деца, а защо не и за нас!

Това е клиника, чиято цел е да революционизира начина, по който се лекува човек в днешния свят. Клиника, чиято мисия е човекът да бъде лекуван в цялост, а не на парче. Клиника, чиято мисия е да събере заедно лекарите, част от традиционната медицина и специалистите по холистична медицина, да насърчи провеждането на много повече научни изследвания за терапевтичния ефект на етеричните масла и включването им като част от модерната медицина.

Какво означава холистично?

Холистичната медицина и начини на лечение се основават на способността на тялото да се лекува самò с промени към по-здравословен начин на живот, натурални лечебни средства и практики.

Накратко да се обърне внимание не само на болката в стомаха например, но и на начина на хранене, емоционалния баланс, стреса и начина на живот, движението и всички важни елементи, от които зависи здравето. Фокусът и лечението са поставени върху човека в неговата цялост – ум, тяло и душа, тъй като нито една част от нашето тяло не функционира сама за себе си.

Защо това е важно?

Питаш ли се понякога колко добре те познава лекаря ти? Отделя ли достатъчно време, за да говори с теб и разбере проблема ти, да намери причината и да ти предложи различни алтернативи за лечение? Съдейки по моя личен опит, рядко се обръща внимание на цялостната картинка и контекста, почвата, върху която се появява даден здравословен проблем. Ако те боли кръста или главата, ще ти предпишат болкоуспокояващо. А причинити може да са много и разнообразни. И често хората остават обезсърчени и разочаровани от резултатите.

А истината е, че стилът на живот, начинът на хранене, менталното и емоционално здраве могат да бъдат сериозен фактор за цялостното ни благосъстояние и причина за много от съвременните болести.

Лекуваш ли се по интернет?

Вече е напълно нормално хората да търсят и намират информация за различни свои симптоми и състояния в интернет. Признай си! Колко пъти си търсил информация в интернет, надявайки се да научиш подробности или допълнителна информация за даден здравословен проблем? Защо се стига до там много хора да се лекуват по интернет? Защото връзката между лекаря и пациента е слаба, доверието е разклатено.

Какво отличава Prime Meridian Health Clinics?

Д-р Браник Ригс споделя за Prime Meridian Health Clinics следното:

“Нашите лекари практикуват т.нар. интегративна медицина, която комбинира традиционната медицина и допълващата холистична медицина. Ние не просто лекуваме болестите на нашите пациенти, нашата цел е да подобрим тяхното здраве и качество на живот цялостно като разработваме детайлен уелнес план, уникален за всеки един от тях.”

Каква идея стои зад логото на Prime Meridian Health Clinics?

Логото на новата верига от клиники изразява допълването между традиционната и холистична медицина за формирането на интегративни здравни грижи или най-доброто от двете с фокус върху индивида. Първият меридиан, както е името на клиниката е по средата на източната и западната хемисфера и затова символизира допълването на източния подход към здравето със западния.

Растението в средата на двете хемисфери символизира натуралния произход на терапевтичните етерични масла. Най-доброто от науката с най-доброто от природата.

 

Как точно Prime Meridian Health Clinics съчетава традииционната и допълващата медицина?

Като част от холистичния подход към здравето, Prime Meridian Health Clinics предлага на своите пациенти акупунктура, специалисти по храненето, хиропрактици, ароматерапевти и др. Комбинирането на доказани лечебни практики и методи в здравеопазването с допълващите холистични практики, гарантират най-високото възможно качество на предлаганото лечение. Целта на лечениета е то да води до качествени промени в живота на човека, да бъде персонализирано спрямо цялостните нужди на човека и да възстанови връзката между лекаря и пациента.

Prime Meridian Health Clinics не само предлага използването на алтернативна медицина като интегрална част от лечението на своите пациенте. Тя прекрачва границите като изследва възможностите и ролята, която терапевтичния клас етерични масла играят в лечението и грижата за пациентите както на местно ниво, така и глобално.

Всеки един от лекарите в клиниката е обучен в използването на етеричните масла за различни заболявания и състояния. Те разполагат с база данни от клинични проучвания за етеричните масла, която да използват, както и да се информират за текущи клинични изпитвания, от които се очакват нови резултати. Това им помага да бъдат запознати с всички новости, свързани с етеричните масла, които са доказани научно и лесно могат да избират и използват маслата в практиката си.

Виж как изглежда кабинета на лекар в клиниката:

Етеричните масла се предписват от лекуващия лекар като част от комплексното лечение на всеки пациент, а всеки един пациент на клиниката разполага с достъп до своето медицинско досие, в което са описани кои етерични масла ползва в момента и за какво, както и целия план за лечение. В допълнение всеки пациент разполага с минимум 30 минути с лекаря си, за да разбере изцяло нуждите му и създаде нужния план за неговото лечение. Единствените етерични масла, които се използват в тези клиники са на dōTERRA, тъй като те поддържат постоянно високо ниво на качество и имат необходимия терапевтичен ефект върху здравето.  До момента в Америка са отворени клиники в St.George и Nashville, предстои откриването и на тези във Phoenix и в Pleasant Grove, където се намира и главният офис на dōTERRA. Планирано е създаването на този тип клиники в цяла Америка, както и на други места по света.

Какво още отличава Prime Meridian Health Clinics от другите клиники?

 • Услугите могат да се ползват на база месечна/годишна такса и абонамент, заплащат се удобно с банкова карта. Месечният обанамент започва да тече след първото посещение при лекар. При абонамент за 12 месеца, се ползва отстъпка от 10% от цялата такса.
 • Цената е изключително достъпна и започва от 99 долара месечно на човек. За всеки следващ член на семейството сумата е по-ниска. За семейство с 2 деца, таксата е 213 долара.
 • Предлагат се и абонамент за служители, който започва отново от 99 долара месечно за служител.
 • Не е необходимо да имаш задължителна здравна застраховка.
 • Не се доплаща за здрави услуги.
 • Интегративен подход към оказването на медицински грижи и лечение.
 • Достъп до високо квалифицирани лекари.
 • Улеснен достъп до записване на час, може да се запише час от личния профил на пациента.
 • Достъп до всички тестове и резултати на пациента в личния му профил.
 • Телемедицина 24/7, достъп до лекар чрез защитена мрежа за комуникация.
 • Ниски цени на лабораторните тестове и определени медикаменти.
 • Мин. 30 мин. за консултация с лекар, при средно 7 мин. в обикновена клиника.
 • Проследяване и след лечението.

А какво се случва у нас?

В България все още този тип холистичен, цялостен подход към здравето и грижата към човека е една мечта. Хората сами се справят като търсят специалист по храненето, специалист по акупунктура, аропатерапевт, консултант по кърменето, дула и т.н., за да допълнят и подредят сами пъзела на своето здраве.

Надявам се статии като тази да изиграят ролята на бялата лястовичка, ролята на будител и да бъдат прочетени от повече лекари и медицински специалисти. Познавам разкошни лекари, акушерки и медицински специалисти в България, които ползват за себе си и препоръчват на пациентите си алтернативна медицина, вкл. и етерични масла. В разговорите си с различни хора дори съм виждала рецепти с етерични масла, изписани от лекар. Смятам, че чрез адекватно обучение на лекарите и медицинските специалисти, в страна като България, в която се произвеждат едни от най-качествените етерични масла в света, е жалко да не се възползваме от изобилието и терапевтичния им ефект. Убедена съм, че стига да има желание, ще има и начин тази идея да бъде реализирана и тук.

Ако си лекар или медицинско лице, или имаш бизнес, свързан с предоставянето на медицински, здравни или рехабилитационни и уелнес услуги и смяташ, че е време да предложиш една цялостна и фокусирана върху човека грижа, ще се радвам да ти помогна да го направиш. Пиши ми на info@healthyyou.bg

  • 10 ТОП ползи на етеричното масло от Роза: история и наука

   by Healthy You Blog
  • dōTERRA Kids Collection – детски комплект етерични масла

   by Healthy You Blog
  • Носът – моят предател или ароматна защита през зимата с етерични масла

   by Healthy You Blog
  • Тайната на Тамяна – библейските етерични масла от древността до днес

   by Healthy You Blog
  • dōTERRA Osmanthus (Османтус)

   Откъде идва Османтусът? Култивиран в Източна Азия, Османтусът е малък вечнозелен храст, който може да израстне до малко дърво. Той…

   by Healthy You Blog