dōTERRA TerraZyme – храносмилателни ензими

dōTERRA TerraZyme – храносмилателни ензими
07.06.2022 Healthy You Blog

Храносмилателната ни система е в основата на нашето здраве! Много хора обаче гледат на храносмилането единствено като процес по усвояване на приетата храна. Но то е много повече от това! Храносмилането има 2 основни функции – разбира се, първата е да преработва храната и да усвоява от нея нутриенти, витамини, минерали и ценни вещества. Втората ключова функция на храносмилането обаче е да ни защитава. Да, точно така – защита. Това е така, защото над 70% от имунните ни клетки се намират не къде да е, а в червата. Ето защо здравето на храносмилателната ни система е пряко свързано с добрата и оптимално работеща имунна система. Ако често сте подложени на здравословни предизвикателства, обърнете внимание на храносмилането. Много често ключето е там! Сега вече знаете защо Хипократ е казал: „Нека храната бъде вашето лекарство, а лекарството – вашата храна“. А има и по-български вариант: „Ти си това, с което се храниш.“

Като специалист по ароматерапия и човек, който гледа холистично на здравето, аз бих отишла малко по-далеч и бих казала: „Ти си това, което усвояваш – важно е на само какво ядеш, но дали въобще го усвояваш.“ Дори да имаш достъп до домашно отгледана храна, ако тя е термично обработена, то тя не съдържа оптимално количество ензими, които да подпомогнат усвояването й. А ти не получаваш максимума от полезната домашна храна, защото тя няма да бъде усвоена. Пресните плодове и зеленчуци съдържат в себе си ензимите, които ще помогнат да бъдат усвоени. Но ензимите в същото време са чувствителни на топлина и при температури над 47-50 градуса, биват унищожени. Ето защо топлинно обработените храни изискват от тялото много по-голям ресурс от ензими, за да бъдат разградени и усвоени. Този ресурс обаче не е безлимитен, но по-лошото е, че с течение на времето способността на тялото да произвежда нужното му количество ензими намалява, а множество фактори могат да попречат на тяхното производство. Ето защо съвременната диета често има нужда от допълване с ензими, за да си гарантираме оптимално здраве.

dōTERRA TerraZyme съдържа 10 ензима и храносмилателен бленд от листа Мента, корен Джинджифил и семена от Ким:

TerraZyme е комплексен продукт, защото съдържа бленд от ензими, които подпомагат храносмилането и усвояването на протеини, въглехидрати, скорбяла и захар, лактоза, мазнини, полизахариди, фибри и глутен.

КОГА да приемам ензимите?

Когато искаш да подобриш храносмилането си, да подкрепиш имунната система, да подпомогнеш усвояването на нутриенти, витамини, минерали и ценни вещества, когато искаш да подкрепиш метаболизма, правиш детокс, програма за пречистване или програма за редуциране на теглото, когато искаш да имаш повече енергия.  Отличен избор са, когато пътуваш или посещаваш нов ресторант и нямаш сигурност колко качествена е храната

КАК да приемам ензимите?

Съгласно описанието на опаковката 1 до 3 капсули с храна. Моята практика е да приемам 2-3 капсули с храна, която съдържа протеини и/или мазнини, както и комплексни въглехидрати, лактоза, глутен. Когато консумирам сурова салата от зеленчуци или плодове, не приемам ензими. В случай, че съм в детокс програма, примам допълнително по 1-2 капсули на гладно сутрин и вечер.

ИСКАШ да знаеш повече за храносмилателните ензими?

Разбери повече за храносмилателните ензими на dōTERRA TerraZyme + експеримента ми в овесената каша в това видео в моя YouTube канал. Абонирай се, за да получаваш известия, когато кача още видеа.

От къде да ЗАКУПЯ ензимите TerraZyme?

Има два начина, които препоръчвам:

  1. Поръчай етерични масла dōTERRA с 25% отстъпка като създадеш личен акаунт: https://bit.ly/3fP0Ahf
  2. Поръчай директно без да правиш личен акаунт от тук: https://bit.ly/3H0F4mP