dōTERRA Yarrow Pom – перфектното дуо от бял равнец и семки на нар

dōTERRA Yarrow Pom – перфектното дуо от бял равнец и семки на нар
02.09.2019 Healthy You Blog

В тази статия ще разкажа за този изключителен продукт, с който се сдобих веднага след представянето му есента на миналата година в Америка. За този продукт разказа и д-р Хил, един от създателите на dōTERRA в Букурещ – среща, която имах щастието и възможността да посетя лично.

КАКВО е Yarrow|Pom?

Yarrow|Pom е патентована смес от етерично масло от Бял равнец и студено пресовано масло от семената на Нар. Комбинация, която се допълва взаимно, но работи по коренно различен начин. Yarrow|Pom съдържа още антиоксиданти и chamazulene. Подходящ е за вегани!

Белият равнец е билка, която е позната и използвата от хилядолетия от семейството на лайката. Използвал се е при възпаления на стомашно-чревния тракт, кожни проблеми, рани, вкл. с кървене, както и като болкоуспокояващо, седативно средство при тревожност и безсъние.

Маслото от семки на нар съдържа основно Punicic Acid и е един от редките натурални източници на конюгирана Linoleic Acid. Комбинацията между Punicic Acid или т.нар. още Омега 5 мастна киселина в маслото от семки на нар и beta-caryophyllene в етеричното масло от бял равнец, има способността да влияе и да оказва синергично въздействие върху клетъчните рецетори. По този начин двойната комбинация оказва положителен ефект върху клетъчната функция, имунната система, нивата на холестерола, метаболизма, включително на мазнините, сърдечното здраве, мозъка и нервната система.

Интересен факт е, че маслото от белия равнец всъщност е мастилено синьо! Това се дължи на веществото хамазулен, което се съдържа в него. Но не оставя син цвят по кожата 🙂 лично проверено!

Какви са ползите на Yarrow|Pom?

Цялостна метаболитна подкрепа

По време на своята лекция д-р Хил определи това, което най-добре може да опише действието на Yarrow|Pom като „метаболитна подкрепа“. Yarrow|Pom е създаден като допълнение към холистичния подход към здравето отвътре навън, забавяне на процесите на стареене, съхраняване на жизнеността и цялостното здраве, а голяма роля за това играе човешкия метаболизъм.

Покрепа за сърдечно-съдовата система

Yarrow|Pom подпомага регулирането и поддържането на нормално кръвното налягане, поддържането на здравослови нива на холестерола, повишава антиоксидантната защита и еластичността на тъканите.

Подкрепа за мозъка и нервната система

Yarrow|Pom оказва подкрепа на мозъка и нервната система. Има успокояващ и релаксиращ ефект върху ума и тялото. Може да се използва за отпускащ и анти-стрес масаж след дълъг работен ден или стресова ситуация.

Вълшебна пръчица за кожата

Пожелай си младост! Yarrow|Pom регулира по естествен начин защитните функции на организма и инхибира ензимите, които разрушават еластина и колагена. В допълнение това уникално дуо подпомага производството на колаген и естествените защитни механизми на кожата, така че тя да остане млада, жизнена и еластична. Yarrow|Pom може да се приложи външно локално за съживяване на стареещата кожа, особено при петна, загуба на еластичност, отпускане на кожата и нужда от подмладяване.

Подкрепа за имунната система

Благодарение на бетакариофилена, вътрешният прием на Yarrow|Pom спомага за подобряване на имунния отговор на организма, поддържа клетъчната защита и имунната система.

Препоръки за употреба

👉1-2 капки сутрин и вечер за поддържане на здравословен метаболизъм

👉1-2 капки дневно за подобряване на имунния отговор

👉За допълнителна защита в комбинация с Lifelong Vitality Pack (Витамини, Омега 3 и Комплект за клетъчна защита) сутрин и вечер

👉За допълнителна имунна, клетъчна и метаболитна подкрепа комбинирайте Yarrow Pom в празна капсула с етеричните масла от Тамян, Куркума, Розов пипер и Копайба.

👉За ежедневна грижа за кожата – помага на кожата да запази младежкия си вид и да бъде здрава, както и за да намалите появата на петна по кожата и всякакви кожни раздразнения и проблеми и др.

👉За цялостен блясък на кожата на лицето – след като сте подготвили кожата с Reveal системата за обновяване на кожата, нанесете Yarrow Pom.

👉При сухи крака и ръце – ексфолирайте добре, нанесете подхранващия лосион dōTERRA SPA и 2-3 капки Yarrow Pom

👉За цялостно освежаване на кожата на тялото – ексфолирайте добре, нанесете подхранващото масло dōTERRA SPA Body Butter и 2-3 капки Yarrow Pom.

👉За успокояващ масаж при стрес и напрежение, емоционални проблеми.

ВАЖНО! Не се ползва при бременност и при деца

 

Виж повече за този уникален бленд от д-р Дейвид Хил и Емили Райт ТУК: